“Bolji nego ja” , četvrti singl bosansko-hercegovačkog sastava Foxy Head!

    
Share Button

Ovih dana se sastav Foxy Head oglasio realizacijom novog singla, eksplozivnom numerom naziva “Bolji nego ja”, koji predstavlja varijantu emotivnog i energičnog bluesa i rocka sa jakim autorskim pečatom i snažnom interpretacijom. Da  je reč o kvalitetnoj numeri, imaćete priliku da se uverite preslušavanjem ovog singla i spota.

 

To je inače njihov četvrti po redu singl sa dolazećeg albuma, a šta oni kažu preko svog press materijala, sledi  u sledećem tekstu:

Sarajevo, 18. Jula 2024.

 

Bosanskohercegovački rock sastav Foxy Head vraća se s četvrtim singlom “Bolji nego ja” sa svog nadolazećeg albuma “Čovjek bez imena”. Uz surovi blues zvuk prožet psihodeličnim elementima, pjesma donosi eksploziju energije i emocija.

 

“Bolji nego ja” je iskrena priča o razočaranju i ljutnji nakon raspada veze. Tekst pjesme je agresivan i dirljiv, a frontmen Sergio Slatinac ga dočarava kroz bijesni vokal i virtuozni gitarski solo. Pjesma je čista blues rock energija i sigurno će razdrmati publiku.

 

Da bi dopunili snagu pjesme, Foxy Head je uz singl objavio i vrlo originalan lyric video. Video iskorištava niz inovativnih vizuelnih efekata i montaže kako bi istaknuo tekst i opću atmosferu pjesme. Rezultat je hipnotički video koji savršeno prati energiju singla.

 

“Bolji nego ja” još je jedan dokaz potencijala i kreativnosti grupe Foxy Head. Uz ovaj novi singl i nadolazeći album, bend je na putu da izgradi sasvim novi put, još neistražen na BH muzičkoj sceni.

 

open.spotify.com/album/1raXoh3ZqgV08oUqNYNWll?si=00o2aTkTQXqvBfPwZ803Bw&nd=1&dlsi=1d2f919481cc462d