ELVIS ŠAHBAZ – “Beyond Dreams”

   1
Share Button

(Self – released) 2024.
CD/digital
Neo-classical/medieval – SLOVENIA

 

Od kako je 2017-e godine krenuo sa realizacijom solo albuma, gitarista i autor Elvis Šahbaz, banjalučanin nastanjen u Izoli, dočekao je od pre nekoliko meseci realizaciju svog trećeg po redu izdanja, naziva “Beyond Dreams”. Deluje verovatno i nazrelijeg ostvarenja, na kojem se našlo 9 instrumentalnih songova. Inače, koliko sam uspeo da ispratim tokom poslednjih meseci, ovaj umetnik imao je i intenzivnu koncertnu promociju i prezentaciju po Primorskim krajevima Slovenije.

 

 

Elvis Šahbaz je osoba koja ima osoben i autentičan svirački i izvođački stil. Razmišlja i svoje ideje reflektuje na svoj način, a bogatstvo njegovog duha i ličnosti, jasno se odslikava u samoj muzici. Postavljene teme i kompleksni motivi zadiru u polja njegove lične vizije neo-classical/medieval tendencija, gde tokom samog interpretiranja/sviranja, dolazi do realizacije brojnih različitih aranžmanskih upliva i idejnih rešenja. Atmosferičnost i ambijentalnost su pored zavidnih tehničkih opservacija takođe jaka i izuzetno izražena strana muzičke ličnosti Elvisa Šahbaza, čiji kompozitorski radovi vas prosto suočavaju da u njegov svet uronite, razmišljate , dok će vam sve vreme različite slike  prolaziti kroz glavu.
“Iako “Beyond Dreams” predstavlja” nastavak njegovih izvođačkih i autorskih razmišljanja, čini se da je aktuelno izdanje pokazalo da sve one male potencijalno nerealizovane ideje sa prethodna dva izdanja, su ovde našle čvrstu podlogu i jasan iskorak. Ovo je album za sofisticirano uho, kao i za muzičke konzumente koji nisu okrenuti samo jednoj ili nekolicini žarovskih formi. Elvis Šahbaz radi na sebi i svojim kompozicijama, i tokom ovih godina konstantno potvrđuje da je na svom autohtonom, ali pravom putu.

 

facebook.com/sahbazelvis