SABIRNI CENTAR – “Ispod kože”

    
Share Button

(Self-released) 2024.
Digital
Rock/garage rock – SERBIA

Sasbirni Centar su kvintet iz Beograda, čije korene nalazimo u 2011-oj godini. Sastav nije imao skladan kontinuitet delovanja, ali posle određene pauze se vraćaju, a come back “ulepšava” realizacija albuma na kojem se našlo 7 songova, naziva “Ispod kože”

 

Album je snimljen “uživo” direktno iz prve u studiju “Music Home”.  Sastav kreće sa koncertnim promocijama, 15.06.  u Zrenjaninu  ( dok ide ovaj tekst, koncert je već trebao biti održan ), a zatim bi trebali sledeti nastupi u Sremskoj Mitrovici i Beogradu.
Sabirni Centar izvode neku svoju kombinaciju koja se može okarakterisati kao varijanta rocka sa značajno izraženim elementima garage rocka. Čak bi lično stavio prefiks garage , ispred onog rock, ali način vokaliziranja je donekle drugačiji od onog koji je prisutan kod garažnih sastava. No, pesme su direktne, neuvijene, oštre, jasne i odsvirane bez imalo kalkulacija, što naravno predstavlja  način izraza, kao  i  njihov generalni stav. Pesme, koje su otpevane na maternjem jeziku, uglavnom imaju isti ili sličan pristup, sličnu psihologiju, motoriku, dinamiku, i manje – više sve je tu jasno od početka do kraja.
Ovakva vrsta sastava je uvek kao po pravilu ubedljivija”uživo” nego u studijskoj formi, i ne sumnjam da je i kod Sabirnog Centra slična situacija. Zapratite ih na youtubu i “Spotify”-u, kao i na onim mestima na kojima nastupaju.

 

facebook.com/sabirnicentar