DAVID I GOLIJATI – “Pobuna”

   1
Share Button

(Self-released) 2024.
CD/digital
Punk rock/rock – SERBIA

 

David i Golijati su jedan od onih sastava koji su skrenuli pažnju klupske javnosti najviše u Beogradu  “buntovničkim” i prilično ubedljivim nastupima. Tu su promovisali svoju varijantu punk rocka, koji je beskompromisan, u dovoljnoj meri agresivan, nije šabloniziran, a kroz sebe provlači i elemente čvrščeg rocka, pa i u manjoj meri alter rocka. Pri svemu tome tekstovi su vrlo jasni, direktni , okrenuti sa osuđujučim prefiksima ka ovdašnjoj svakodnevnici i realnosti, i u tom smislu momci ne štede nikoga.

 

Pre neki dan su u beogradskom “Urmusu” koncertno promovisali svoj album, na kojem se našlo 10 songova, ujednačene psihologije i izvođačkog pristupa, kao i same realizacije. Frontman grupe “igru” vodi sve vreme, a kako je u studijskoj varijanti, slično je i u koncertnoj. Dodao bih da za sada imaju puno energije, koja traži da naprosto eksplodira, i za sada pretpostavljam da stvari teku u onom pravcu, kojeg su zamislili. Imaju određeno fan sledbeništvo koje dobro poznaje njihove pesme, a za ovdašnje standarde, prilično su kocertno “rasprodati” i u okviru svoje izražajne ponude za sada sasvim primereno – traženi.
“Pobuna” je iskren, direktan, jasan, agresivan album sa ogromnom količinom energije i punk rock “trikova”. David i Golijati ne mudruju previše, jasno je da su stilski u određenoj meri ograničeni, ali vrlo odlučno su krenuli u muzičku avanturu. Tu je napokon i album koji će im pomoći u daljoj promociji i prezentaciji javnosti…

 

facebook.com/davidigolijati